Et lager af mad til katastrofesituationer

Ifølge Den Danske Ordbog er en prepper en person, der er forberedt på en mulig katastrofe ved at have et lager af mad, medicin, brændsel og andre fornødenheder. Hvis du selv er prepper, har du nok allerede styr på fx lommelygte, batterier, solcellepanel og powerbank. Du har måske også været en tur i din lokale Spejder Sport efter et førstehjælpskit, nogle varme tæpper eller andet udstyr. Men hvor længe kan du egentlig klare dig uden fødevareforsyninger udefra?

Fordele ved frysetørret mad

Et rigtig godt alternativ eller supplement til konserves er frysetørret. Det har flere fordele. Frysetørret mad er dehydreret, dvs. vandindholdet er fjernet. Det kan være alt inden for frugt, grønt og færdigretter til morgenmad, frokost og aftensmad.

Frysetørret mad kan have en holdbarhed på op til 25 år – altså væsentligt længere end konserves. Derudover er frysetørret mad gerne pakket i portionsstørrelser, så det er ligetil at lave et måltid til et givet antal personer. De behøver i øvrigt ikke at spise det samme allesammen. Tilberedning af frysetørret mad består ganske enkelt i at tilsætte koldt eller varmt vand – som regel direkte i den foliepose, maden er pakket i.

Hos ManneQ.com finder du i menuen Beredskab et spændende udvalg af portionspakket, frysetørret mad. Det kan det varmt anbefales at tage et kig på.